Ontbijt- of lunchgerecht voor 4 personen
Bereidingstijd: ca. 25 minuten
Ingrediënten
2 plakjes bladerdeeg, ontdooid
1 ei
1-2 el Rietsuiker*
250 g frambozen (eventueel uit de diepvries, ontdooid)
200 ml Appelsap met lemon & lime*
100 ml Kokosmelk*
50 g poedersuiker
50 ml slagroom
enkele blaadjes munt, fijngehakt
Ingrediënten gemarkeerd met een * zijn verkrijgbaar als Fair Trade Original-product
Bereiding
Verwarm de oven voor tot 200°C. Snijd de plakjes bladerdeeg in dunne reepjes en draai er spiraaltjes van. Leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat. Bestrijk ze met losgeklopt ei en bestrooi ze met rietsuiker. Plaats de bakplaat in het midden van de voorverwarmde oven en bak de suikerstengels in ca. 8-10 minuten goudbruin en knapperig. Doe de frambozen en de appelsap in een keukenmachine of blender en mix het tot een gladde soep. Klop de kokosmelk tot een egale massa en voeg de poedersuiker toe. Meng dit met de lobbig geslagen slagroom. Verdeel de soep over 4 kommetjes en voeg een scheutje van het kokosroommengsel toe. Garneer met munt en serveer met de suikerstengels.