Ingrediënten

  • 4 el bloem
  • 2 el dille, gehakt
  • 2 eieren, losgeklopt
  • 150 gr paneermeel
  • zout
  • olie om in te bakken

en van Fairtrade Original

Bereiding

  1. Meng de bloem met de dille en voeg wat zout toe.
  2. Roer de sojasaus door de losgeklopte eieren tot alles goed is gemengd.
  3. Giet het bloemmengsel, het eimengsel en de het paneermeel in drie verschillende kommen.
  4. Wentel alle stukken bananenbloesem eerst door het bloemmengsel.
  5. Vervolgens haal je ze een voor een met een vork door de losgeklopte eieren.
  6. Tenslotte druk je ze aan alle kanten voorzichtig in het paneermeel.
  7. Bak de vissticks in een koekenpan met olie op middelmatig vuur om en om tot ze goudbruin zijn.
  8. Laat de stukjes uitlekken op een stukje keukenpapier en breng op smaak met zout.
  9. Serveer bijvoorbeeld met aardappeltjes uit de oven, worteltjes en doperwtjes en een ravigotesaus.

Houd voor dit recept de stukken bananenbloesem uit het blik zo heel mogelijk.
De kleine stukjes die je overhoudt (zoals de stampertjes) kun je  gebruiken in de makreelsalade.

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten