Ingrediënten
- 4 el bloem
- 2 el dille, gehakt
- 2 eieren, losgeklopt
- 150 gr paneermeel
- zout
- olie om in te bakken
en van Fairtrade Original
- 1 blik bananenbloesem, goed afgespoeld en uitgelekt
- 1 el sojasaus
Bereiding
- Meng de bloem met de dille en voeg wat zout toe.
- Roer de sojasaus door de losgeklopte eieren tot alles goed is gemengd.
- Giet het bloemmengsel, het eimengsel en de het paneermeel in drie verschillende kommen.
- Wentel alle stukken bananenbloesem eerst door het bloemmengsel.
- Vervolgens haal je ze een voor een met een vork door de losgeklopte eieren.
- Tenslotte druk je ze aan alle kanten voorzichtig in het paneermeel.
- Bak de vissticks in een koekenpan met olie op middelmatig vuur om en om tot ze goudbruin zijn.
- Laat de stukjes uitlekken op een stukje keukenpapier en breng op smaak met zout.
- Serveer bijvoorbeeld met aardappeltjes uit de oven, worteltjes en doperwtjes en een ravigotesaus.
Houd voor dit recept de stukken bananenbloesem uit het blik zo heel mogelijk.
De kleine stukjes die je overhoudt (zoals de stampertjes) kun je gebruiken in de makreelsalade.