- 3 grote knoflooktenen
- 1 el zuiveringszout (baking soda)
- 2 stelen citroengras
- Schil van 2 kaffir limoenen
- 4 Thaise verse kleine rode chilipepers
- 7 gedroogde grote chilipepers
- 4 Thaise sjalotten
- 1 tl zout
- 200g sperziebonen
- 300g varkensfiletlapjes
- 3 el zonnebloemolie
- 5 citroenblaadjes
En van Fair Trade Original:
- 2 tl rietsuiker
- 1 el Teriyaki woksaus
Bereidingswijze
Begin met het maken van de currypasta. Pel de knoflook en week deze in water waar je een eetlepel zuiveringszout aan hebt toegevoegd – zo laten de schilletjes makkelijker los.
Snijd het citroengras in dunne schijfjes. Voeg toe aan de vijzel samen met de knoflook en stamp tot een grof papje – als je geen vijzel hebt, kun je de ingrediënten ook fijnmalen in de keukenmachine.
Snijd met een scherp mes de schil van de kaffir limoentjes, of gebruik hier een zesteur of scherpe rasp voor. Voeg toe aan de vijzel.
Hak de gedroogde chilipepers en de verse chilipepertjes in schijfjes met een mes en voeg toe aan de vijzel.
Voeg een eetlepel zout toe en stamp weer verder.
Pel de sjalotjes, was ze en snijd ze in schijfjes. Voeg deze als laatste toe (ze laten veel vocht los) en stamp nu flink totdat je een homogene pasta hebt. De currypasta is nu klaar.
Dop de boontjes en snijd ze doormidden.
Snijd filetlapjes in stukjes.
Zet een wok op het vuur en laat heet worden.
Voeg 3 eetlepels zonnebloemolie en 2 eetlepels currypasta toe en roerbak zo’n 5 minuten zodat de aroma’s vrijkomen.
Recept van Fairtrade.nl