Hoofdgerecht voor 4 personen
Bereidingstijd: ca. 20 minuten
Ingrediënten
ca. 400 gr. kipfilet
1 zakje groene kruidenmix tuinkruiden & mosterd *
scheutje olijfolie extra vierge *
75 ml Chardonnay *
100 gr. gemalen Goudse belegen kaas
50 ml slagroom
300 gr. tagliatelle
1 flinke stronk broccoli in roosjes
Ingrediënten gemarkeerd met een * zijn verkrijgbaar als Fair Trade Original-product
Bereiding
Snijd de kipfilet in gelijke stukken en wrijf deze royaal in met de kruidenmix. Verhit olie in een braadpan en bak de kip op middelmatig vuur rondom bruin (hij hoeft nog niet helemaal gaar te zijn).Neem uit de pan.
Voeg wijn bij de braadpan en voeg de gemalen kaas toe. Laat de kaas smelten en roer regelmatig.
Voeg slagroom toe en roer tot een egale saus. Leg de stukjes kip terug in de saus en sluit af met een deksel. Laat de kip op laag vuur in ca. 5 minuten gaar worden.
Kook de pasta volgens de anwijzing op de verpakking.
Kook in een andere pan de broccoliroosjes beetgaar en giet af.
Houd de kip apart en voeg de pasta bij de kaassaus.
Serveer de pasta met kip en broccoli en bestrooi met de rest van de kruiden.
N.B. ook lekker met de rode kruidenmix paprika & peper en 3 kleuren paprikamix.