Voor 6 eenpersoons taartjes
Bereidingstijd: ca. 15 minuten, exclusief afkoelen en opstijven
Ingrediënten
3 blaadjes witte gelatine
6 Stroopwafels*, op kamertemperatuur
2 citroenen, liefst biologisch, schoongeboend
200 g Rietsuiker*
250 g kwark, op kamertemperatuur
75 ml slagroom
6 papieren muffinbakjes
Ingrediënten gemarkeerd met een * zijn verkrijgbaar als Fair Trade Original-product
Bereiding
Week de gelatineblaadjes in ruim koud water. Leg de muffinbakjes in een muffinvorm. Druk voorzichtig de stroopwafels in de muffinbakjes, zodat ze de vorm van het bakje aannemen. Maak een suikerstroop door 100 ml water te verhitten met 100 g suiker. Leg hier 6 dunne plakjes citroen in, laat 10 minuten op laag vuur staan en laat vervolgens de citroenplakjes uitlekken. Rasp een theelepel citroenschil en bewaar de overige schil voor de garnering. Pers 70 ml citroensap. Verhit dit in een sauspannetje en los hierin de overige rietsuiker op. Knijp de gelatineblaadjes uit en voeg ze bij het suiker-citroenmengsel tot ze zijn opgelost. Zet het vuur uit en laat afkoelen. Klop de slagroom stijf. Meng het tot kamertemperatuur afgekoelde citroenmengsel goed door de kwark. Meng als laatste de slagroom en de citroenrasp er voorzichtig door. Giet het mengsel in de stroopwafelbakjes en garneer met een plak citroen. De taartjes laten opstijven in de koelkast.