Rijstazijn Bio
Deze pure en milde rijstazijn, gemaakt van biologische zilvervliesrijst, hoort helemaal thuis in de Aziatische keuken. En ook in andere gerechten vervangt ie moeiteloos een scheutje witte wijnazijn.
Sojasaus Bio
Een groep boeren in Thailand werkt op een biologische én fairtrade manier. Met hun sojabonen, bruine rijst en veel geduld kwamen ze tot een mooi recept voor sojasaus. Na vier tot zes maanden rijpen is de saus op volle smaak. Voor jou dan nog een koud kunstje om hier heerlijk mee te koken.
Sweet chili saus
KRS Spicy Food in Thailand maakt Oosterse culinaire producten. De sojabonen, rietsuiker en chilipepers die worden verwerkt, zijn mede dankzij de inzet van Fair Trade Original Fairtrade gecertificeerd. Van € 1,59 Voor € 1,35
Woksaus teriyaki
het recept ging de wereld over en veroverde de harten van de Thai. Zij pasten het recept aan tot een eigen heerlijke saus. Het geheim? Het gebruik van eerlijke sojabonen en rietsuiker. Dus goed voor de boeren. En voor de mensen die de saus ter plekke maken en in een flesje doen.
Woksaus zoet-zuur
Fris-zuur, maar ook lekker zoet. Dat komt door de rietsuiker. Een groep suikerboeren heeft daar met onze hulp de overstap gemaakt naar fairtrade productie. Zo volgden ze trainingen voor een milieuvriendelijker teelt.
Woksaus soy ginger
Met deze soja gember woksaus geef je net die Thaise twist aan je maaltijd. Met als extra pluspunt: de soja- en gemberboeren ontvangen een fairtrade premie. Daarmee verbeteren ze hun verbouwmethoden en maken ze plannen voor nog meer fairtrade producten.
Recepttip: maaltijdsalade met runderreepjes