Hoofdgerecht voor 3-4 personen
Bereidingstijd: ca. 20 minuten
Ingrediënten
1 pak Tibetaanse noedels *
2 kleine venkels
4 eetlepels olijfolie extra vierge *
1 zakje rode curry kruidenpasta *
1 bakje van 250 gram kerstomaatjes
1 blik kokosmelk *
400 gram witvisfilets in blokjes
enkele blaadjes verse (Thaise) basilicum
Ingrediënten gemarkeerd met een * zijn verkrijgbaar als Fair Trade Original-product
Bereiding
Bereid de noedels volgens de aanwijzing op de verpakking. Snijd de venkel overdwars open en verwijder de harde kern. Snijd hem in dunne reepjes. Verhit de olie in een wok en voeg de curry toe. Bak tot de geuren vrijkomen. Voeg de venkelreepjes en tomaatjes bij de curry en bak alles kort. Voeg 300- 400 ml. kokosmelk toe. Laat ongeveer 8 minuten op matig vuur pruttelen. Voeg de laatste 3- 4 minuten de blokjes vis toe. Verdeel de noedels over de borden en giet de curry er over. Garneer met de basilicum..