Uit het pruttelende pannetje op het vuur komen geuren van laurier, kruidnagel en tijm die zich verspreiden door het huis. Je kunt je verheugen op lekker Limburgs zuurvlees.
Deze variant van Limburgs zuurvlees is door de jackfruit helemaal vegetarisch. En ook de frietjes van zoete aardappel maken dit gerecht net even anders dan het klassieke patatje stoofvlees.

Zo maak je het

1. Spoel de stukjes jackfruit goed af, dep droog en snijd in grove stukken. Snipper de ui.

2. Doe de jackfruit samen met het bloem en peper en zout naar smaak in een kom. Schud het geheel om zodat alle stukjes bedekt zijn met het bloem mengsel.

3. Verwarm de margarine in een braadpan en bak de jackfruit rondom bruin. Haal de jackfruit uit de pan en bak nu hierin de uien zacht en bruin op middelhoog vuur.

4. Doe de jackfruit weer terug in de pan en roer de wijn, het azijn en de specerijen erdoor. Breng het geheel aan de kook. Draai het vuur laag en laat de stoof op heel laag vuur zachtjes pruttelen tot de helft van het vocht is ingekookt. Dit duurt ongeveer een half uur.

5. Verwijder de kruiden en specerijen en roer de appelstroop door de stoof tot alles is opgelost. Verkruimel de ontbijtkoek boven de pan en roer net zolang tot deze uit elkaar is gevallen en de saus gaat binden. Wanneer de jackfruit nog niet helemaal uit elkaar gevallen is kun je het met twee vorken iets uit elkaar trekken.

6. Serveer deze vegavariant van zuurvlees met friet van zoete aardappel en een volle kruidenmayonaise.

Recept en foto zijn afkomstig van Fairtradeoriginal.nl

Dit gaat erin

2 el bloem
Zout en peper
50 gr (plantaardige) margarine
4 uien
4 el rode wijnazijn
4 el balsamicoazijn
6 jeneverbessen
4 kruidnagels
4 laurierblaadjes
5 takjes tijm
3 plakken ontbijtkoek
2 el appelstroop

En van Fairtrade Original:
1 blik Young Jackfruit
200ml rode wijn (Shiraz)

Meer over jackfruit

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten