Ingrediënten voor 12 empanada’s

  • pak bladerdeeg
  • 1 pak (450 g) bladspinazie (diepvries), ontdooid
  • 75 g pijnboompitjes, geroosterd
  • 75 g olijven, zonder pit en in stukjes
  • 3 eieren
  • 150 g feta, verkruimeld
  • Kant en klaar (rauwkost)salade

En van Fair Trade Original:

  • Pepermix tomaat olijf uit de molen
  • Zeezout mix chilipeper uit de molen
  • ½ blik Ananasschijven, uitgelekt en in blokjes
  • 150 ml Sweet Chilisaus

Bereiding:

  1. Verwarm de oven voor tot 200°C.
  2. Ontdooi de 10 plakjes bladerdeeg.
  3. Knijp al het vocht uit de spinazie en doe het in een kom. Voeg de geroosterde pijnboompitjes, de olijven en flink wat peper tomaat-olijf mix toe.
  4. Klop de eieren los (houd een beetje apart), meng ze goed met het spinaziemengsel. Verkruimel de feta en roer deze er voorzichtig door, zodat het nog brokjes blijven.
  5. Steek uit de plakjes bladerdeeg met een glas of kommetje 10 rondjes. Kneed de restjes bladerdeeg tot een bal en rol uit tot een plak. Steek ook daar een rondje uit. Herhaal dit, zodat er minimaal 12 rondjes zijn.
  6. Leg een bergje spinazievulling op een helft van elk rondje en klap de andere helft eroverheen. Druk de rand dicht met een vork. Bestrijk de empanada’s met het achtergehouden ei en bestrooi met de zeezout-chilimix.
  7. Leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat en bak de empanada’s in ca. 15-20 minuten goudbruin.
  8. Maal intussen de ananas met behulp van een staafmixer of hakmolen tot een gladde puree en meng dit door de chilisaus.
  9. Serveer de empanada’s met de salade en ananassaus.

 

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten