Ingrediënten
1 rode ui, gesnipperd
1 prei, in halve ringen
1 rode paprika, in blokjes
200 gr doperwten, geblancheerd
Peper en zout
en van Fairtrade Original
2 el kokosolie
200 gr biologische zilvervliesrijst
1 el sojasaus
Krupuk
voor de nasikruiden
1 teen knoflook, fijngehakt
1 el ketjap
¼ tl chilipoeder
1 tl komijn
½ tl kurkuma
½ tl gember poeder
½ tl korianderzaad
Bereiding
Kook de rijst zoals aangegeven op de verpakking.
Verhit de olie in een koekenpan en bak hierin de ui, prei en paprika ongeveer vijf minuten. Doe alle ingrediënten van de nasi-kruiden en de sojasaus in een kommetje en meng goed door elkaar. Roer de kruidenmix door de groenten en bak nog twee minuten mee.
Voeg de gekookte rijst toe en bak al omscheppend drie minuten op hoog vuur. Roer tegen het eind de doperwten erdoor. Serveer de nasi goreng met de kroepoek.