Krupuk van cassave uit Java. 100% plantaardig

In Surabaya worden kleine schijfjes deeg van het zongedroogde cassavemeel gemaakt. In Nederland worden ze gebakken in zonnebloemolie en gekruid.

Met een oe of u?

De wortels van deze kroepoek liggen ten noorden van Centraal Java, waar de cassave wordt verbouwd.
Daarom draagt deze snack met trots zijn originele naam vanuit het Bahasa. Officieel schrijf je ‘kerupuk’ maar op straat spreekt men van ‘krupuk’.

Smaakt en kraakt

Anders dan de cassave doet vermoeden, smaakt en kraakt deze vegan krupuk net als echte brosse garnalenkroepoek.

Je kunt deze lekkere krakers natuurlijk zo eten, maar ze zijn ook erg lekker bij bijvoorbeeld nasi.

Klik hier voor het recept voor heerlijke nasi goreng met krupuk

Bij Wereldwinkel Dinxperlo hebben we twee varianten: mild en spicy.

 

 

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten