Hoofdgerecht voor 4 personen
Bereidingstijd: ca. 30 minuten
Ingrediënten
1 bloemjkool
plantaardige olie of klontje boter
600 gram aardappelschijfjes, voorgekookt
4 stuks kip(dij) filet in stukjes
Molen Kaapse Kerrie mix *
1 flinke prei in ringen
1 blik ananasschijven op sap *
125 gram crème fraîche
100 gram gemalen kaas
Ingrediënten gemarkeerd met een * zijn verkrijgbaar als Fair Trade Original-product
Bereiding
Verwarm de oven voor tot 200 graden. Breng in een pan een ruime hoeveelheid water met een snuf zout aan de kook.
Voeg de bloemkoolroosjes toe, kook ze beetgaar en giet af.
Bestrijk een ovenschaal met een beetje olie of boter en bedek de bodem met een laag aardappelschijfjes.
Maal de Kaapse kerriemix royaal over de stukjes kip. Verhit de olie in een braadpan en bak de kipstukjes rondom brui, maar nog niet helemaal gaar.
Voeg de preiringen toe en fruit ze even mee. Neem alles uit de pan. Vang het vocht van de ananasschijven op, laat de schijven uitlekken en snijd ze daarna in stukjes. Meng de stukjes ananas met het kip-preimengsel en verspreid dit over de laag aardappelschijfjes. Leg hierop de bloemkoolroosjes.
Meng de crème fraîche met een scheutje ananassap tot een dikke yoghurtachtige saus en breng op smaak met zout en peper. Giet dit mengsel over de bloemkoolroosjes, strooi er gemalen kaas overheen en plaats de schaal in de oven.
Bak de ovenschotel in ca. 15-20 minuten goudbruin en gaar.