Hoofdgerecht voor 4 personen
Bereidingstijd: ca. 10 minuten (excusief 40 minuten oventijd)

 

peertjes Ingrediënten

1 kippenbouillonblokje
500 gr. kipdijfilet
Zeezoutmix chilipeper*
4 el plantaardige olie
100 g sjalotjes, gepeld en gehalveerd
3 el tomatenpuree
3 zakjes Rooibosthee spicy orange*
500 g cherrytomaatjes
2 sinaasappels, in parten
300 g Basmati rijst*

Ingrediënten gemarkeerd met een * zijn verkrijgbaar als Fair Trade Original-product  

 

Bereiding

Verwarm de oven voor tot 180ºC. Breng 400 ml water aan de kook en giet het samen met het bouillonblokje in een kan. Wrijf de kip flink in met de zeezoutmix. Verhit de olie in een braadpan en braad de kip rondom aan. Fruit de sjalotjes even mee. Roer de tomatenpuree door de bouillon en blus hiermee de kip af. Voeg de theezakjes toe en zet de pan 10 minuten in het midden van de voorverwarmde oven. Voeg daarna de cherrytomaatjes en de sinaasappelparten toe en zet de pan nog 20-30 minuten in de oven. Bereid intussen de rijst volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking. Verwijder de theezakjes uit het kipgerecht.
Serveer met de gekookte rijst.

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten