Dessert voor 4 personen
Bereidingstijd: ca. 30 minuten
Ingrediënten
150 ml Balsamico splash peer druif*
4 bolletjes vanille-ijs
2 stuks Fudge vanille*, in miniblokjes gesneden
2 eetrijpe peren, gehalveerd
enkele druppels citroensap
1 takje verse tijm, blaadjes afgerist
Ingrediënten gemarkeerd met een * zijn verkrijgbaar als Fair Trade Original-product
Bereiding
Verwarm de balsamico splash in een steelpan en laat het op zacht vuur tot een derde deel inkoken tot een dikke stroop (circa 20 minuten). Laat het vanille-ijs een beetje zacht worden en meng de stukjes fudge erdoor. Zet de ijsbak tot gebruik terug in de vriezer. Schil de halve peren, verwijder de klokhuizen en wrijf ze in met citroensap. Leg op elk dessertbordje een half peertje. Schep met behulp van een ijsbolletjestang vier bolletjes vanillefudge-ijs uit de bak en verdeel deze over de peertjes. Besprenkel de peren met balsamicostroop en garneer met enkele blaadjes verse tijm.