Dessert voor 4 personen

Bereidingstijd: ca. 30 minuten  

peertjes Ingrediënten

150 ml Balsamico splash peer druif*

4 bolletjes vanille-ijs

2 stuks Fudge vanille*, in miniblokjes gesneden

2 eetrijpe peren, gehalveerd

enkele druppels citroensap

1 takje verse tijm, blaadjes afgerist

Ingrediënten gemarkeerd met een * zijn verkrijgbaar als Fair Trade Original-product  

 

Bereiding

Verwarm de balsamico splash in een steelpan en laat het op zacht vuur tot een derde deel inkoken tot een dikke stroop (circa 20 minuten). Laat het vanille-ijs een beetje zacht worden en meng de stukjes fudge erdoor. Zet de ijsbak tot gebruik terug in de vriezer. Schil de halve peren, verwijder de klokhuizen en wrijf ze in met citroensap. Leg op elk dessertbordje een half peertje. Schep met behulp van een ijsbolletjestang vier bolletjes vanillefudge-ijs uit de bak en verdeel deze over de peertjes. Besprenkel de peren met balsamicostroop en garneer met enkele blaadjes verse tijm.

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten