Ingrediënten
100 ml slagroom
En van Fair Trade Original:
150 g Pandan rijst
1 blik Kokosmelk (400 ml)
1/2 blik Mangoschijven, in blokjes
75 ml Mangosiroop
75 g Rietsuiker
35 g Cacaopoeder
Bereiding
- Bereid de rijst volgens de aanwijzing op de verpakking en vervang daarbij het water door kokosmelk. Voeg een snufje zout toe.
- Breng 75 ml mangosiroop met de suiker aan de kook. Roer totdat de suiker is opgelost. Voeg al kloppend met een garde de slagroom en cacaopoeder toe. Blijf roeren tot het mengsel kookt en laat de chocoladesaus op laag vuur indampen tot de gewenste dikte. Neem de saus van het vuur, schenk het door een zeef en laat het iets afkoelen.
- Verdeel de romige kokosrijst over 4 schaaltjes en verdeel de mangoblokjes erover.
- Schenk een deel van de chocoladesaus over het dessert en serveer de rest van de saus er in een kannetje naast.