• 250 gr kipfilet
  • 250 gr champignons
  • 3 lente-uitjes
  • 15 gr koriander
  • 6 hardgekookte eieren
  • 2 rauwe eieren
  • 2 el bloem
  • 6 el paneermeel
  • Zout
  • Arachideolie olie om in te frituren

en van Fairtrade Original:

  • Thaise Tom Kha kruidenpasta
  • 200 ml kokosmelk
  • 2 nestjes rijstnoedels
  • 1 el kokosolie
  • Chilisaus

Bereiding

Snijd de kip in blokjes, de champignons in plakjes en de lente-uitjes in ringen. Hak de koriander grof.

Verhit de kokosolie in een soeppan en roerbak op hoog vuur de kip samen met de kruidenpasta.

Voeg 550 ml water en de kokosmelk toe en breng het aan de kook.

Doe de champignons en lente-ui erbij en warm nog 20 minuten goed door.

Klop de rauwe eieren los met een snuf zout. Zeef hierboven de bloem en roer deze door het rauwe ei tot er een dikke brij ontstaat.

Pel de hardgekookte eieren en haal ze door het ei/bloem mengsel. Rol ze hierna door het paneermeel en herhaal dit proces zodat er een dikke laag om de eieren komt.

Recept van Fairtrade.nl

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten