lunchgerecht voor 4 personen of hoofdgerecht voor 2 personen
Bereidingstijd: ca. 20 minuten
Ingrediënten
150 g coucous
500 ml kruidenbouillon van tablet
50 ml olijfolie extra vergine*
300 g kipfilet in repen
molen harissamix pikant*
50 g gedroogde mango*
50 g gedroogde abrikoos
1 flinke bos (ca 20 g) platte peterselie, fijngehakt
25 ml sinaasappelsap*
100 ml tomatenchutney saus*
Ingrediënten gemarkeerd met een * zijn verkrijgbaar als Fair Trade Original-product
Bereiding
Bereid de couscous volgens de aanwijzingen op de verpakking en gebruik voor het wellen of koken de kruidenbouillin in plaats va nwater. Bestrijk de kiprepen met de olijfolie en bestrooi met de harissamix uit de molen (deze is vrij pittig).
Verhit een grillpan en grill de kiprepen rondom bruin en gaar. Snijd de mango en de abrikozen in kleine stukjes. Maak met behulp van een vork de couscous los en voeg mango, abrikoos, peterselie en sinaasappelsap toe. Breng op smaak met zout.
Besprenkel de salade vlak voor het opdienen met extra olijfolie en serveer met de gegrilde kiprepen en de tomaten chutney saus.