De Mexican Mule zit vol met frisse smaken. Heerlijk in de zomer. Een halve jalapeño peper zorgt voor extra pit, maar die kun je ook weglaten.
Liever alcoholvrij? Vervang de tequila voor grapefruitsap en het bier door tonic.
Je hebt nodig:
- 4 scheppen ijsblokjes of crushed ijs
- 120 ml Tequila
- 500 ml Mexicaans bier
- 4 el suikersiroop (of limoen siroop)
- Sap van 1 limoen
- 1 limoen in parten
- Optioneel: ½ jalapeño peper, in plakjes
Doe het het ijs in 4 glazen en verdeel hierover het limoensap, de suikersiroop en de Tequila.
Schenk voor serveren het bier erover en maak af met wat partjes limoen.
Tip: Suikersiroop is heel eenvoudig zelf te maken door 250 gram suiker op te lossen in 250 ml kokend water.
Tip voor een decoratief randje op het glas: Rasp de schil van 1 limoen en pers het sap uit. Doe het sap op een schoteltje en meng de rasp op een ander schoteltje met 2 el zout. Druk voordat je de glazen gaat vullen de bovenkant van het glas eerst in het limoensap en vervolgens in het zout mengsel.