Wat is bananenbloesem?

Bananenbloesem, ook wel bananenbloem genoemd, is de bloem die onderaan een bananentros hangt.

De bloem is ovaal en heeft een paarse kleur. Er groeien steeds nieuwe bananen uit de bovenkant van deze bloem.
Als de tros te zwaar wordt, zo’n dertig tot veertig kilo, wordt de bloem eraf gehaald en rijpen de bananen door tot ze geoogst worden.

Deze bloem staat bekend als hét plantaardig alternatief voor vis, door de neutrale smaak en zachte structuur.

Je kunt ‘m stomen of koken en doordat het makkelijk smaken opneemt kun je het heel goed marineren en kruiden. Of frituur het net zoals kibbeling.

Er zijn heel veel recepten met bananenbloesem voor een vegetarische 'vismaaltijd'. Hieronder vind je er alvast twee.
Klik op een van de foto's voor het recept.

Makreelsalade met bananenbloesem.

Vissticks met bananenbloesem.

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten