Heerlijk nieuws voor vegetariërs!

Het groeit in Thailand, Jackfruit! Deze fruitsoort, lokaal ook wel ‘Thong Prasert’ genoemd, kun je op twee manieren eten:

  1. rijp en geel of
  2. jong en groen.

De jonge jackfruit zit in blik en is ideaal om mee te koken, omdat hij neutraal van smaak is.

Het vruchtvlees neemt gemakkelijk alle smaken op, waardoor je het heel goed kunt kruiden en marineren. En als je het lang genoeg laat sudderen krijgt het een vlezige structuur.

Net echt!

En dat zorgt ervoor dat hij de ideale gangmaker is op het menu van een veganist, vegetariër, flexitariër maar ook van de vleesliefhebber die soms eens wat anders wilt proberen. Kortom: voor iedereen die van lekker en makkelijk eten houdt!

Maar hoe bereid je jackfruit?

Op de site van Fairtrade Original vind je een aantal heerlijke recepten. Zo kun je direct aan de slag in de keuken met deze vezelrijke vleesvervanger.

Het meest bekende recept is misschien wel Vegan Pulled Pork, waarbij je het varkensvlees vervangt door draadjesvlees van jackfruit.

Gyros van jackfruit met groene kruiden yoghurt

 

Maar ook:

 

Voordat je aan de slag gaat met jackfruit: giet het blik jackfruit eerst in een vergiet en spoel de stukjes af met koud water. Ben je het vergeten af te spoelen? Geen probleem! Maar het wordt nog lekkerder als je het wel doet.

  • 100% plantaardig
  • Bron van vezels
  • Met de bite van vlees
  • Handgeoogst in Samroiyd, Thailand
  • De eerste Jackfruit in blik in de supermarkt!
  • De verpakking is eindeloos recyclebaar
  • Jackfruit bevat geen gluten

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten